MUUAN - MUUAN
MUUAN - Tulevaisuusorientoitunut suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto
arkkitehti, puuarkkitehtuuri, arkkitehtitoimisto, mahlamäki, studio, puisto, konsepti, tulevaisuus, suunnittelu, algoritmit, arkkitehtipalvelu, design, finnish, architecture, scandinavian, puu, puurakentaminen,
15845
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15845,ajax_leftright,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

MUUAN on tulevaisuusorientoitunut suunnittelutoimisto. Tekemistämme ohjaa intohimo suunnitteluun, valtava kiinnostus yhteistä elinympäristöämme ja ihmisten elintapojen jatkuvaa muutosta kohtaan. Suunnitelmissamme perinteinen skandinaavinen rationaalisuus yhdistyy uusimpiin suunnittelu- ja valmistusmenetelmiin, ihmisläheisyys teknologiaan ja arki arkkitehtuurin elämyksellisyyteen. MUUAN haluaa luoda elämästä mukavampaa sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävällä tavalla. MUUAN suunnittelee tänään huomista varten.

LUE LISÄÄ

Toimistomme osaaminen kattaa koko rakennetun ympäristön suunnittelukentän. Yrityksemme perustamista edeltävä kokemuksemme on hankittu maamme parhaissa arkkitehtitoimistoissa monipuolisten projektien parissa niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Suunnitelmissamme ja suunnittelumenetelmissämme on monia erityispiirteitä ja seikkoja, jotka koemme tärkeiksi ja jotka ovat usein nähtävissä suunnittelemissamme rakenteissa, rakennuksissa ja suuremmissa kokonaisuuksissa.

 

MUUAN Oy:n erityisosaamiseen kuuluu muun muassa aluebrändäys ja kohdennetun asuntoarkkitehtuurin suunnittelu. Toimiston kehittämän Target-oriented-design (TOD) -suunnittelumetodin avulla sekä vahvistetaan kehitettävien alueiden identiteettiä, että personoidaan niitä positioimalla ne erottumaan kilpailijoista. Loppuun asti vietynä metodin avulla voidaan kohdentaa asuinrakennusten suunnittelu eri asukasryhmiä varten hyödyntämällä rakennussuunnittelun tasolla alueidentiteetin mukaisia tilallisia ja toiminnallisia ratkaisuja. Lopputuloksena on identiteetiltään vahvoja, persoonallisia alueita, uudenlaista asuntoarkkitehtuuria ja tyytyväisiä asukkaita.

 

Erityisosaamistamme on myös algoritmiset prosessit suunnittelun osana ja parametrinen suunnittelu. Algoritmisten prosessien suunnittelu ja soveltaminen suunnittelun osana valjastaa uusimmat tuotantomenetelmät luontevaksi osaksi suunnittelu- ja rakennusprosessia ja niiden avulla voidaan hallita monimuotoisten rakennusten uniikkien osien suunnittelu ja tuotanto. Eritoten menetelmien käyttö puurakenteissa on toimiston osaamisen ydintä. Luomme näin kestävän kehityksen tavoitteiden mukaista tulevaisuutta.

 

Toimistomme vahvuusalueisiin kuuluu myös ekologiset ratkaisut rakentamisessa. Niillä tarkoitetaan yhtä lailla perinteisiä arkkitehtisuunnittelun keinoja vaikuttaa rakennusten ja rakennetun ympäristön energiatehokkuuteen kuin uusia teknisiä innovaatiota, joiden avulla voidaan tavoitella sekä rakennusten ja ympäristön ekologista että taloudellista tasapainoa. Osaamistamme on sovellettu esimerkiksi vuonna 2013 rakennetussa nollaenergiatalossa. Teimme hankkeessa yhteistyötä aiheeseen liittyen muun muassa VTT:n ja Suomen johtavien aurinkoenergia-asiantuntijoiden kanssa.

 

Teknisestä tietoudesta ja osaamisestamme huolimatta suunnittelutyömme perusta on ihminen. Nöyrä tavoitteemme on tehdä elämästä mukavampaa. Arkkitehtuuri luo puitteet jokapäiväiselle elämälle. MUUAN uskoo, että arkkitehtuurin tulee aina olla elämyksellistä. Elämykset voivat olla hiljaisiakin, ne voivat olla arkipäiväisiä tai ne voivat olla juhlavia, pieniä tai suuria. Se voi olla pieni sauna pihan perällä tai upea näkymä ikkunasta, mahtava taukotila toimistossa tai olohuone ulkotilassa. Elämyksellisyys syntyy paikan ominaisuuksien huomioimisesta ja oivaltavasta suunnitteluotteesta.

 

MUUAN on erittäin kiinnostunut tulevaisuuden tutkimuksesta. Tutkimusten avulla voidaan ennustaa ja ennakoida ihmisten ja elintapojen muutosta. Sen avulla voidaan myös tunnistaa nykyisten elämäntyylien epäkohtia ja pyrkiä vaikuttamaan niihin.

 

MUUAN on tehnyt erilaisia ja kaiken kokoisia suunnitelmia aina kuntakohtaisista strategisista visiosuunnitelmista veistosmaisiin näköalatorneihin ja omakotitaloista tapahtuma- ja toimintatoreihin. Yhdistävä tekijä näille kaikille on pyrkimys välittää asiakkaan innostus käyttäjän kokemukseen saakka. MUUAN etsii aina uusia näkökulmia projekteihin ja onnistuu usein tarjoamaan enemmän kuin on pyydetty. Tästä syystä MUUANin töitä on palkittu lukuisin palkinnoin ja tunnustuksin. Isover Energy Efficiency Award 2013. MUUAN voitti toisen palkinnon Kouvolan keskustakortteleiden yleisessä kilpailussa (2014) ja lunastuksen Jätkäsaaren koulun yleisessä arkkitehtuurikilpailussa (2015). Toimiston osakkaita on palkittu myös merkittävin henkilökohtaisin palkinnoin; esim. Young Spirit of Nature, 2012 (Antinoja) sekä Vuoden Nuori Arkkitehti 2014 (Tuulikki Tanska). Lisäksi aiemmin yrityksen osakkaat ovat menestyneet lukuisissa arkkitehtuurikilpailuissa eri työryhmien jäseninä.

 

MUUAN on UUSI KAUPUNKI Kollektiivi Oy:n omistajaosakas. UUSI KAUPUNKI on osallistavan kaupunki- ja aluesuunnittelun edelläkävijä suomalaisten suunnitteluorganisaatioiden joukossa. Yrityksen 55 asiantuntijaa ovat tuottaneet yhteensä 85 konkreettista kaupunkikehitysideaa kunnille, kaupungeille, yrityksille ja yhdistyksille. UUSI KAUPUNKI Oy on voittanut Yhdyskuntasuunnittelun ruusu -palkinnon (2014) sekä Pietilä-palkinnon (2016).

KUNNIAMAININTA

2017,
Hervannan pohjoiskaselin ideakilpailu

BRYGGMANN-PALKINTO

2016, Tuulikki Tanska
Myönnetään ”Tanskan ansioista algoritmiavusteisen suunnittelun, opetuksen ja tutkimuksen parissa”

2. PALKINTO

2015,
Kouvolan Keskustakortteleiden arkkitehtuurikilpailu

NUOREN ARKKITEHDIN WUORIO-PALKINTO

2014, Tuulikki Tanska
Geometrisen optimoinnin menetelmät arkkitehtisuunnittelussa

KUNNIAMAININTA

2015,
Jätkäsaaren koulu & Busholmens grundskola arkkitehtuurikilpailu

KUNNIAMAININTA

2017,
Jyväskylän Kankaan Sydänkortteleiden arkkitehtuurikilpailu

PIETILÄ-PALKINTO

2016,
Myönnetty Uusi Kaupunki Oy:lle 
” merkittävästä työstä arkkitehtuurin uudistamiseksi”

1. PALKINTO

2013,
Nollaenergiatalon suunnittelukilpailu

ISOVER ENERGY EFFICIENCY AWARD | THE BEST OF

2013,
Nollaenergiatalo

YOUNG SPIRIT OF NATURE

2012, Tiina Antinoja
Papinpellon puukaupunki

t_a

TIINA ANTINOJA

Osakas, Arkkitehti SAFA

+358 40 725 1026

tiina.antinoja(at)muuan.fi

o_m

OLLI METSO

Osakas, Arkkitehti SAFA
+358 40 774 2014
olli.metso(at)muuan.fi

a_r

ALEKSI RASTAS

Toimitusjohtaja, Osakas
+358 45 675 8700
aleksi.rastas(at)muuan.fi

t_t

TUULIKKI TANSKA

Osakas, Arkkitehti SAFA
+358 40 594 3944
tuulikki.tanska(at)muuan.fi

t_h

TAAVI HENTTONEN

Kollaboraattori

l_s

LAURI SALO

Kollaboraattori